Det här med tillfällen är väldigt intressant.
Jag tror precis som Annelie att tillfällen är just tillfällen. Hur är det med möjligheter? Jag tror att de är väldigt nära varandra eller kanske är det samma sak?

Ibland kan det tyckas att vissa människor bara glider runt i gräddfiler och att alla lyckliga omständigheter bara verkar komma till dem. De är friska, lyckliga och framgångsrika och vackra med perfekta barn och familjer.
Hur kan det komma sig att andra har det precis tvärt om?
Är allt bara en slump? Eller?
Jag tror att det handlar om att varje dag göra medvetna val, i allt. Det finns ingen som bara glidit in på ett lyckligt bananskal och allt bara ”blivit” toppen för dem. Det är ett ständigt pågående jobb vi gör genom att vakta vilka tankar vi släpper in och vilka val vi gör.
Varje dag ställs vi inför en massa val. De sker medvetet eller per automatik.

Det är lätt att ta saker för givet och inte se det vi faktiskt har. Jag satte mig ner och summerade det gångna året med 2 väninnor. Vi hade alla 3 gått igenom en del tuffa saker och vi hade alla en hel del roliga och spännande utvecklande tillfällen bakom oss. Vi satte upp ett antal mål och saker vi tänker sträva mot 2016.
Jag har nu en hel lista med saker jag vill uppnå, som människa, som mamma, fru och vän. Sedan har jag en hel del spännande mål som gäller affärer och vem jag vill vara som affärspartner, både till Annelie och till våra externa partners. Jag och Annelie är helt överens om att vi vill göra business med ansvarstagande företag som vill göra ”goda affärer”. D.v.s. göra goda saker för de som jobbar i alla led.
T.ex sömmerskor i fattigare länder, som kan få ett självförsörjande, barn och deras mödrar som kan gå från prostitution till att försörja sig på annat sätt och stärka sitt egenvärde och sin livskvalité och andra projekt som gör gott.
Det är väldigt stärkande för det egna värdet att handla med hög integritet och gentlemannamässigt. Det är medvetna val.
I dessa tider känner många att vi vill hjälpa människor som har det svårare än vi. Då är det faktiskt ofta bättre att erbjuda en väg till självständighet än att skänka pengar på olika sätt. Vi lever i en kapitalistisk värd, vare sig vill vill det eller inte. Så är det. Pengar är drivkraften som får vår värld att snurra. Alltså är det där vi kan göra störst skillnad. Genom att börja handla med rätt värderingar.
T.ex: Vill vi ha det allra billigaste, oavsett vad det kostat dem som är längst ned i ledet? Vill vi ha det allra coolaste och senaste utan att tänka på vilka skogar vi skövlat och vilka metoder som använts vid framställningen? Vilka footprints vi lämnat?
Om vi börjar tänka om, slutar att sitta och vara arga över orättvisor och fula sätt att sko sig på andra och själva börjar ta ansvar för vad vi gör kommer vi effektivast förändra världen till en bättre plats.

Annelie nämnde de kenyanska hundarna vi säljer. Handstickad Hund
Jag vill lyfta fram våra underbart mjuka filtar av återvunnen ekologisk bomull Jade

Många leverantörer vi valt att jobba med säljer handgjorda produkter. Det tycker vi är värt något! Både för producenterna och för oss som slutkunder. Det ger en varm känsla att veta att någon faktiskt satt händerna på den här saken jag just köpt. Någon har gjort den så att jag kan köpa till mig, mitt barn eller någon annan. Det är också ett värde. Speciellt härligt är det när vi vet att det är ”goda affärer”

VI kommer under det här året att knyta fler leverantörer till oss som jobbar etiskt och moraliskt på det sätt Lilla Stork värderar högt.
Vi kommer att presentera fler produkter för er som vi beslutat sälja för att vi tycker de är snygga, funktionella och för att de representerar någon mer än bara ett materiellt värde. Håll utkik!

Låt oss göra det här till vårt eget bästa år hittills så vi i december summera det med stolthet och tillfredsställelse, även då vi kommer att möta en hel del svåra situationer och val på vägen.

2016 är jag varje dag ansvarig för 3 saker:
Vad jag tänker
Vad jag känner
Vad jag gör

Det är så jag förändrar mitt eget liv och världen. Genom att ta ett steg i taget. Precis som de, som är – friska, lyckliga och framgångsrika och vackra med perfekta barn och familjer – redan gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *