Är man stor måste man vara snäll!

Det har våra storkar tagit fasta på och därför kan vi nu presentera dessa alldeles ljuvliga fågelholkar för småfåglar hos Lilla Stork!

Visste du att det nästan råder bodstasbrist för många fåglar i skogen? Därför gör varje holk som sätts upp nytta, både i skogen och i trädgården. Sätter du upp holken hemma på tomten är det viktigt att sätta den på en lugn och skyddad plats där fåglarna kan ha lugn och ro då de lägger lägg och ruvar.

Det är också bra att sätta upp holken med snöre, så skadar du inga träd. Det gör det även svårare för ekorrar att komma åt holken. Vill du skydda dina småfåglar än mer mot ekorrar och hackspettar kan det vara bra att spika nubb eller sätta plåt runt ingångshålet. Tänk på att sätta den hängande holken i lä, så det inte gungar för mycket för de små ungarna där inne 🙂

Våra fina fågelholkar hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *