Dom ligger där och stirrar anklagande på mig. Först förväntansfulla, men nu ilskna och arga, andra besvikna. Varje gång jag går förbi kartongen med tomtar tittar de på mig. Allt julpynt som ännu inte kommit upp. Knöliga adventsstjärnor och julstakar med ihop trasslade sladdar. Och så alla de dessa tomtar. Jag blundar när jag går förbi kartongerna som står öppnade i vardagsrummet, men hör ändå deras vädjanden: ”Hallå, hallå, det är vår tid nu, släpp ut oss, vi vill komma upp. Vi lever bara en månad om året, sen får vi ligga nedpackade de övriga elva….”. Samvetet som gnager. Kanske är det inte bara tomtarna, utan allt annat som ska hinnas med.

I helgen ska det ske. Julpyntet ska upp, pepparkakorna bakas, simskola och ridning pressas in mellan bakning och städning.

Förra helgen bakade vi faktiskt lussebullar. För säkerhets skull dubbel sats. Med mycket mandelmassa. De två sista timmarna tröttnade barnen, och jag fick baka själv.

Fick mail från skolan. Är klassförälder. Då ska vi baka lussebullar. Utan mandelmassa. De redan bakade funkar därför inte. Ytterligare en sak att lägga till helgens att-göra- lista.  Har sedan luciafirande, skolpjäser och skolavslutningar att se fram emot.

Det är mycket som ska hinnas med innan julefriden infinner sig. Jag har insett mina begränsningar och att det är omöjligt att hinna med allt. Men julen är barnens högtid. För dem vill jag göra det till en bra och minnesvärd tid på året. Fina minnen att skicka med som de kan plocka fram då de själva är vuxna. Själv minns jag inte mina föräldrars stress som jag är övertygad om fanns där då jag själv var barn. Jag minns julklappar, julpynt, pepparkaksbak och ischoklad.  Det vill jag skicka med. Själv försökter jag underlätta där det går och mina två bästa tips på att underlätta kommer här:

  • Kör knytkalas på julafton. Någon tar med sill, någon skinka en annan dryck…. Själv beställer jag sill hos vår lilla lokala butik. Lussebullar och pepparkakor kan jag också bistå med.
  • Julklapparna klickar jag hem från nätet. Det spar tid, massor av tid! Barnens önskelistor är sedan länge klara, så i kväll efter Idol klickar jag hem alla presenter. Lätt, smidigt och ingen trängsel

Några av presenterna från barnens önskelistor finns t.o.m. hos Lilla Stork.

Familjen Maileg Mus,  som bor i en ask är en klar favorit. Även den fina docksängen från Smallstuff  står högt upp på önskelistan. Mjuka filtar  att gosa med och snygga lakan, till både docksängen och egna sängen är andra presenter som kommer finnas under granen.

Kika in du med hos oss på Lilla Stork, efter att alla måsten är avklarade,  kanske hittar du något åt dig själv också.

Hoppas ni får en härlig och stressfri andra advent!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *