Helt ogenerat tänker jag rakt på sak berätta om vårat senaste nytillskott i butiken – Muminbrickorna! Och varför jag gör det är att jag älskar sättet på hur de sätter igång och triggar fantasin. Med Tove Janssons underbara bilder, som är en liten berättelse i sig själv växer spännande berättelser och vardagliga betraktelser fram.

”Vid min svans”. Muminpappan suckade högt att satte sig tungt ned i sin favoritfåtölj. Med en långsam rörelse lade han fötterna på bordet, och sjönk djupt ned bakom tidningen. Muminmamman gav sin make ett kärleksfullt ögonkast och fortsatte sedan lugnt att sticka. Ännu hade hon inte upptäckt att Lilla My som bäst höll på att sätta käppar i hjulet för henne… Brickan hittar du här.

Utan att tänka på det ökade Mumintrollet takten. Det var inte så att han var rädd för skymningen, nä, så var det inte, men var det inte så att han var aningens iakttagen? Hastigt vände han sig om, han tyckte sig först se ögon som glimmade där i mörkret, men såg sedan inget annat än träden som nu kastade låga skuggor i den bleka solen och blommorna som vinkade med kronbladen och sträckte sina armar efter honom. Brickan hittar du här.

Efter att ha tagit en alldeles ovanligt lång promenad satte sig Mumintrollet och Muminmamma ned på den vackra blomsterängen. Solen värmde skönt och blommorna doftade alldeles förträffligt blommigt. Innan de skulle vandra den lika långa vägen hem igen behövde de båda ta igen sig lite. Det dröjde inte länge innan Mumintrollet somnade och tungt föll omkull platt på rygg, mitt på den blommigaste av alla ängar. Muminmamman tittade på sin son, och log. ”Tänk att kunna somna sådär..” tänkte hon och slöt ögonen. Innan tanken var färdigtänkt sov även hon. Brickan hittar du här.

Och vill du inspireras till fler härliga Muminhistorier hittar du hela vårt utbud av Mumin här.

Låt fantasin flöda, för så länge vi fantiserar lever vi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *