Hur har din sommar varit? Helt perfekt? Helt ok? Ganska jobbig trots fint väder? Vilka är din sommars resultat? För mig har sommaren varit – Mycket!!

Den inleddes med att säga hej då till en flicka som vi varit jourfamilj åt ett halvår. Hon grät och ville inte flytta. Vi grät inombords och önskade att vi kunnat ha henne kvar. Svårt och sorgligt. Men avslut är även nystart. Vi hoppas att vi var en trygg och kärleksfull familj för henne som hon kan tänka på med värme.

Senare i juni fyllde min man jämnt. Jag och döttrarna hade i hemlighet bokat en resa med familjen. Det var fantastiskt att ha semester med varandra och njuta.

Tillbaka i Sverige fick vi ta emot nya barn. Två systrar som är mycket små. De kräver all omsorg, tid, tålamod och kärlek i världen. Vi har gjort stora omställningar efter deras behov. Omständigheterna har tvingats dem in i en ny familj, vår. Att finnas helhjärtat för andra, 24/7, kräver en del. Det kräver att jag använder mitt hjärta och mitt förnuft varje dag. Varje timme.
Kanske tänker du – Och?! Ingen Big Deal!
För mig är det en Big Deal. Det betyder att hålla hjärtat varmt och huvudet kallt i många pressade situationer och bland många starka känslor som sorg, smärta, ilska och frustration eller när känslor stängts av. När jag sätts på prov ska jag agera rätt. Jag ska också ge materiell trygghet, rutiner och vara en person som otrygga barn kan känna sig trygga med. Jag ska vara en förebild som kan hjälpa att bygga deras skadade tillit till andra och läka deras sår. Hur går man rätt i den djungeln dygnets alla timmar?
En del av mitt ansvar är att visa att alla människor har rättigheter och skyldigheter och att allt man gör får ett resultat. Bra resultat blir det av bra handlingar och när man får dåliga resultat behöver man tänka vilka handlingar som behöver justeras.
Barnen kommer ofta från en gränslös tillvaro där de vuxna har skapat resultat som inte är bra för barn.
Jag är bara en helt vanlig tjej, som gör mitt bästa men inte alltid lyckas. Ibland känner jag mig otillräcklig och ibland känner jag mig helt ok.
Jag försöker komma ihåg att alla ofullkomliga och att det är ok. Men kanske är det det barn egentligen behöver? Vanliga vuxna som varje dag gör sitt bästa för att skapa bra resultat?
Min sommars resultat: lärorik, krävande och fantastisk.
Jag ser fram emot höst och rutiner igen och nya resultat.

Awsome
Nytt i butiken: Lightboxar i nya färger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *