Låt oss fira alla mammor, ni som själva är mammor, har en mamma eller känner en mamma! Låt oss fira alla dessa vanliga mammor, kämpande mammor, arga mammor och supermammor. Låt oss fira alla mammor, allt från Mumindalens mest älskade mamma, Muminmamman till mammor som påminner mer om Lilla My, och alla däremellan.

Muminmamman, en ständigt närvarande, lugn och fridsam mamma som inte låter sig irriteras av småsaker, utan i hennes hus, Muminhuset, råder det alltid en lugn och trygg miljö.  Här ska både familj och besökare alltid känna sig välkomna.

För Muminmamman är allas lycka viktig och hon respekterar allas olikheter.  Hittar någon på en dumhet litar hon på att hen ändå lärt sig något av sitt misstag.

Muminmamman finns alltid där när hon behövs, hon finns där när någon behöver tröstas, och alla i Mumindalen vet att deras hemligheter stannar tryggt hos henne.

När någon kommer på besök vill Muminmamman genast veta när gästen har födelsedag. Då får födelsedagsbarnet nämligen själv välja dessert.

Muminmamman är hela familjens projektledare, som håller reda på de dagliga rutinerna i Muminfamiljen. Hon hittar alltid lösningar på de problem som dyker upp och ser allt från den ljusa sidan.

En gång råkade Muminpappan slå sönder en vas, men Muminmamman konstaterade att: ”Det var bara bra att den gick sönder, egentligen var den ganska ful.”

För att samla energi, fundera eller vara för sig själv ses hon samla snäckor eller tälja en barkbåt, alltid med sitt förkläde och sin handväska på armen. I handväskan förvaras allt som är viktigt för oväntade situationer: ståltråd, ullsockor, magpulver och karameller. Det enda som kan rubba Muminmammans lugn är om hon tappar bort sin handväska (här är vi nog många som känner igen sig…), men när den hittats igen firar hon med fest och fyrverkerier.

Vi vet inte så mycket om Muminmammans ungdom, mer än att hon träffade Muminpappan då han räddade henne från att drunkna, men visst är det så att även mammor måste få ha lite hemligheter i sitt liv och inte dela med sig av allt som hände innan dess att sitt livs kärlek dök upp?

Håll utkik efter veckans nyhetsbrev – där hittar du ett fint rabatterbjudande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *