Så vad hände? Får några år sedan var dom två. Idag trängs dom i skåpen och kräver allt mer yta.

Det började med två små ynka muminmuggar. Inte ens mina. Barnen hade fått dem i doppresent, men jag lade snabbt beslag på dem. Inte så mycket för utseendets skull, mer för att det var den perfekta storleken på en kaffekopp.

Idag flyttar de in allt mer. Barnen har för länge sedan tröttnat på Mumintroll, men trots det brer de små trollen och deras vänner ut sig över allt större ytor. Varje ny porslinsmugg som släpps flyttar hem till oss. Säsongsmuggar och specialutgåvor skaffas i två exemplar. En att dricka kaffe ur, och en som flyttar in i skåpet. Muggarna i skåpet får ingen röra. De står där så fint med etiketterna kvar. Ibland öppnar jag den låsta dörren till skåpet och putsar lite på muggarna. Vissa favoritmuggar som utgått ur produktion får också flytta in i skåpet, trots att de är använda och saknar etikett.

Varje morgon väljer jag en mugg utifrån humör, väder och dagens projekt. Vår och höst byter jag plats på muggarna så det blir en mer årstidsinspirerad mugg.

Men det slutar inte där……allt fler prylar med mumintroll har flyttat in; termosar, ljus, emaljmuggar, lampor, handdukar och nu sist – strumpor!

Från att ha tyckt att berättelserna var lite trista då jag läste dem för barnen, så uppskattar jag dem på ett helt annat sätt idag, det är bara att inse; jag har blivit Muminifierad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *