Låt det börja med mig!
Veckan som gick var så full av ”göra” att när det var fredag kändes det som att jag precis kommit igång. Jag tänkte ”NEJ – inte fredag än!!”
Lilla Stork fick en hel del nya samarbetspartners och vi hann bara lägga in några av våra nya produkter i butiken.
Nu när det är söndag och jag summerar veckan för att göra rent i huvudet för den nya som kommer har jag några saker som står ut:
Veckan var hektisk, faktiskt, men den stress jag kände var positiv. Stress som kom ur massor att göra och förväntningar och tilltro.
Jag hörde på ett seminarium ”istället för att önska dig mer ledighet och semester, skapa dig ett liv du inte vill ta ledigt ifrån”.
Det slog mig plötsligt att jag kanske är där nu.
På helgerna och under ledigheter inser jag hur mycket min familj och mina vänner verkligen betyder för mig. Hur viktigt det är att ha kärlek och människor omkring sig som vill ens bästa. Jag inser också att jag är så privilegierad att jag har det.
Min familj är jourfamilj, vilket innebär att vi ibland har barn och ungdomar hos oss som har det rörigt i sina egna hem, av olika anledningar. För oss betyder det att vi tar in nya medlemmar i familjen då och då, vilket inte alltid är helt lätt. Vi blir prövade att visa vårt innersta, även alla våra svagheter och brister, för nya människor hela tiden. Det kan vara läskigt. För de unga vi tar in här hoppas vi att kunna ge lite trygghet och värme och att de känner sig välkomnade och omgivna av kärlek och omtanke. Att de kan se att trots att man har fel och brister blir man accepterad som man är. Att det finns värde hos alla, om man väljer att se det.
Fundera på det, vad är viktigast i ditt liv? För mig är det viktigt att växa och att använda hjärtat när jag gör det.
I världen strömmar väldigt mycket oro just nu och många hemska saker pågår. Kan vi göra skillnad fast vi bara är enskilda individer och små människor? Javisst, är svaret på det! Om alla gör det de kan, oavsett hur lite det tycks vara, kommer vi nå långt.
Hur äter man en elefant? I små tuggor.
Lilla Stork är en butik, vad kan vi göra? Vi vill ge våra kunder det de vill ha och göra affärer med hjärtat på rätt plats. Därför väljer vi många samarbetspartners som har lite mer i ryggen än bara det som syns i deras skyltfönster. Ett ansvar för miljö och människor.
Idag visar jag er en bild på några av våra vänner i butiken – handsydda djur från Simply Made.
Varje djur är sydd i ett fåtal exemplar, därför kommer ni inte att hitta dem i stora butiker eller kedjor. Sömmerskorna som gör dem sitter inte i någon fabrik, utan syr hemma på sina egna maskiner och de får också betalt så de kan försörja sig själva.
Därför vill vi lyfta fram de fina exklusiva djuren speciellt idag. Simply Made
Du kan vara trygg i att du får ett gosedjur eller en fin detalj till din inredning som är helt unik, högt kvalitativt testad och att du köper en produkt som är skapad av någon som lagt kärlek i sitt arbete. Det känns bra i hjärtat att ha ett sånt djur hemma.
Mitt förslag till er, att ha som riktlinje under veckan som kommer är: ”Varhelst, närhelst någon behöver kärlek och omtanke vill jag att det ska finnas tillgängligt. Låt det börja med mig.”
Prova! Det gör skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *