Vad är bra i skolan? Inte mycket om man läser tidningar och olika rapporter.

Jag är dock övertygad om att det finns massor bra aktiviter, saker, eldsjälar, hårt arbetande pedagoger och kul ideér som många skolar gör/har, men andra aldrig hör talas om. Låt oss dela det som är positivt! Kanske kan någon skola, med små medel, få det lite bättre eller roligare.

Jag vill slå ett slag för mina barns skola. Där finns en fantastisk och hårt arbetande föräldraförening som årligen bl.a. arrangerar ”Skärsätra läser”. Varje år bjuder de in en författare som kommer och pratar med barnen, visar sina böcker och berättar för dem om sitt arbete. Ofta läser författaren något från sin senaste bok, och ibland något som ännu inte är publicerat, så uppskattat!

Förra året var barn och ungdomsförfattaren Ingelin Angerborn i skolan. Hon skriver lite läskiga historier och spökberättelser. I samband med detta, då ångan var på topp och fantasin gick på högvarv utlystes en skrivtävling. Varma gick pennorna, och skrivglädjen och kreativiteten flödade! Ett jättebra sätt att få barnen att läsa och skriva.

Som avslutning på denna härliga och glädjefyllda dag arrangerar skolan en bokbytardag. Varje elev tar med sig en bok de läst, som de ger vidare till någon i klassen under. Ett bra sätt att få läsa något nytt, utan att det kostar massor av pengar!

I år ser barnen fram emot att få träffa Sunes skapare Sören Olsson och Anders Jacobsson – hur kul som helst!

Så nu vill jag höra; vad gör man i ditt barns skola? Dela med dig av det positiva!

Själv passar jag på att slå ett slag för våra nya Kemilådor, från PedagogikProffsen. På ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt introduceras barnet i kemins spännande värld med hjälp av massor av roliga och lärorika experiment. Det ger även oss föräldrar massor av ”aha” upplevelser…

Det ska vara roligt att lära sig! Det blir lättare då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *