Jag vet med bestämdhet att jag som barn älskade Dunderklumpen! Mina stackars föräldrar fick läsa sagoboken varje kväll under en mycket lång tid… Jag kunde hela boken utantill och visste exakt vilka ord som skulle komma, när och var… Här gick det inte att fuska lite och hoppa över ett par ord här eller där för snabbare komma till slutet. Det möttes av vilda protester!

Själv upplevde jag samma sak när jag fick barn. Men då var det Mumintrollen och Nalle Puh som gällde. Jag hade mycket svårt för att se storheten i dessa figurer, eller i deras, i mitt tycke rätt trista berättelser.

Nu läser barnen själva, och har tröttnat på berättelserna om  Mumin och Puh. Själv har jag precis upptäckt storheten i, just det, Mumintrollen och Nalle Puh! Tänk bara på alla kloka tankar som kommer från Nalle Puh, många är helt underbara! För att inte tala om bilderna till Mumintrollen – helt fantastiska och helt omöjliga att inte älska!

Eller vad sägs om dessa kloksamheter från Puh?

”Om en person som du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.”

”Nasse: Hur stavar man till kärlek? Nalle Puh: Du stavar det inte, du känner det!”

”När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara helt säker på att den andra är den vänstra.”

Vad gäller Mumintrollen så har jag helt och totalt fallit för deras kollektion av emaljmuggar/tallrikar och termosar! Behöver jag fler muggar därhemma? Nej, absolut inte, men dessa blir jag lycklig att dricka ur – bort med tråkiga och okrossbara plastmuggar! Nu när jag i sommar ska packa till alla utflykter följer dessa okrossbara, lyckobringande muggar och termosar med mig istället!

Nästa vecka ser vi fram emot att ta emot vår leverans av termosar, missa inte dem! Muggarna och tallrikarna har vi i butiken, men de går åt i ett rasande tempo, så vänta inte för länge om du som jag också vill ha fina muggar i sommar! Du hittar dem här.

 

 

En tanke om “Nyväckt kärlek

  1. Annika says:

    Älskade Dunderklumpen! Den kom som film sen också. Fina muggar – älskar Tove Jansson och hennes fina mumintroll – och Puh, ja honom går det inte annat än att tycka om 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *