Så var det dags igen, flödet på Facebook svämmar över av hjärtan, för att supporta, uppmuntra forskning, och sprida kunskap om cancer. Vi på Lilla Stork älskar hjärtan, men vill även slå ett slag för att du går på de kontroller du via sjukvården blir kallad till. Vi kvinnor blir under åren kallade till både cellprovstagningar och mammografi. GÅ! Utnyttja möjligheten att kolla dig. Inte i morgon, inte en annan dag, utan gå, på en gång då du fått din kallelse.

Glöm inte att oktober, den rosa månaden drar in massor av pengar till forskningen, men mer behövs, och framstegen som görs är både stora och snabba. Glöm bara inte bort att pengarna som samlas in inte bara går till bröstcancer, utan faktiskt innebär forskning och framsteg inom ett antal olika cancerområden.

På Cancerfondens hemsida finns just nu en kampanj som heter Skänk en tanke, du klickar och skickar en tanke. I år bär några utvalda personer, som på ett eller annat sätt berörs av cancer, ett uppkopplat rosa band dit du kan skicka din omtanke. Ett band som lyser upp och påminner om att det finns någon där ute som bryr sig, just nu. Att ingen ska behöva möta cancer ensam, utan att vi gör det tillsammans. Fantastiskt sätt att visa en medmänniska att du bryr dig. Vill du gå steget längre så kan du samtidigt passa på att swisha över ett bidrag. Jag har precis skickat ett gäng tankar och en gåva. Kom igen, hjälp oss tillsammans att hjälpa!

Ni vet ju att ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något!

  • Kontrollera dig regelbundet, gå på mammografi och ta dina cellprover
  • Skänk en tanke http://www.cancerfonden.se/skank-en-tanke
  • Skänk en gåva till Cancerfonden PG: 901986-0, BG: 901-9514, Swish: 9019514
  • Köp Rosa Bandet

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *